29 april 2017
België
a
A
Etappe 3
In Velm lekker ontbeten: vers fruit, brood en eitje. Alles weer op de fiets geklikt en de bakker bezocht voor de lunch. Het wordt een ferme tocht vandaag. Eerst de 10 km naar Zoutleeuw nog inhalen en dan naar Beersel. Ook zo'n 85 km. Vandaag een regenbuitje, maar we hebben veel kasseienwegen en klimpartijen te verduren. Omdat ik zo slim dacht te zijn de kasseien te kunnen ontwijken ben ik gevallen. Gelukkig maar een schrammetje en wat schrik van: 'Oh Hub' !!! We bezoeken Tienen op de route. Een heel aparte kek, erg kort en breed. Volgens de geleerden was dat te wijten aan het moerasgebied vroeger. We pauzeren weinig vandaag omdat we bang zijn het niet te halen, maar de schade halen we ruimschoots in als we Beersel bereiken. We gaan op tijd eten en wel in zo'n geweldig leuk ingericht huiskamerrestaurant met ook dito leuke mensen. Heerlijk gesmikkeld en genoten. Daarna gaan we naar de Dikkemeerweg 175 in Alsemberg, waar Anne woont, die ons vannacht in haar caravan wil laten slapen en morgen in haar huis. Dit hebben we zo geregeld omdat we morgen een off-day willen nemen en een dagje Brussel willen doen. Kacheltje staat aan en de thee staat al klaar. We worden al gewaarschuwd, dat fietsen naar en in Brussel niet de meest aantrekkelijke onderneming is en dat de terugweg "duwen" is geblazen. Ons idee: Wij gaan het gewoon doen en voor nu gaan we lekker achter de caravandeur.